۱۳۸۹ اردیبهشت ۸, چهارشنبه

وحشت خامنه ای از روز کارگر

فراموش نکرده ایم وقتی خ.ر نسبت به راهپیمایی های پس از انتخابات هشدار داده بود ، راهپیمایی های پرشورتر و مقتدرانه تری از جنبش سبز ایران شاهد بودیم. وقتی نسبت به ادامه اعتراضات در اولین خطبه پس از کودتا هشدار داد، قیام 30 خرداد رخ داد. وقتی نسبت به راهپیمایی سبز ها در روز قدس هشدار داد حضور گسترده سبز ها را دیدیم و همینطور راهپیمایی 13 آبان و ...
هشدار امروز او نیز حکایت از وحشت او از قیام سبز کارگران بر ضد سیاستهای اقتصادی دولت کودتا دارد. واکنش او به اخراج کارگران نیز به دلیل ترس از افزایش تحرکات کارگری در کشور است.

bbc : واکنش رهبر ایران به افزایش اخراج کارگران

رهبر ایران هم در مورد بی کار شدن کارگران هشدار داده است
فعالان کارگری در ایران گفته اند از ابتدای سال جاری میزان اخراج کارگران در این کشور حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.

از اواخر سال گذشته اقتصاددانان و فعالان کارگری نسبت به دورنمای تیره شرایط کار در سال ۱۳۸۹ و ناتوانی دولت و واحد های تولیدی در دادن حقوق معوقه کارگران هشدار داده بودند.

در همین حال آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، بیکاری کارگران را ناشی از اقدامات کسانی دانسته است که کارخانه ها را از دولت خریده و زمین ها و تجهیزات آن را فروخته اند.

آقای خامنه ای روز چهارشنبه ۸ اردیبهشت (۲۸ آوریل) در دیداری با گروهی از کارگران و دست اندرکاران وزارت کار ایران، به مناسبت هفته کارگر، نسبت به "استفاده از مسائل کارگری به عنوان اهرم فشار سیاسی" علیه دولت هشدار داده است.

سخنان آقای خامنه ای نخستین واکنش رسمی رهبری ایران به روند افزایش اخراج کارگران در یک سال گذشته و گسترش اعتراضات کارگری است.

اظهارات او در حالی بیان شده است که در یک سال گذشته گزارش های مکرری از ورشکستگی واحد های تولیدی دولتی و بحران های کارگری ناشی از رکود اقتصادی و افزایش واردات منتشر شده است.

حسن صادقی، عضو شورای اسلامی کار در تهران گفته است که میزان مراجعه کارگران به واحد های اداره کار و در اعتراض به تعویق حقوق به میزان ۷۰ در صد افزایش یافته است. به گفته آقای صادقی میزان اخراج کارگران در تهران و شهرستان ها بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است.

همزمان چهره های سیاسی نزدیک به تشکل های کارگری در تهران گفته اند که دولت به تعهدات خود نسبت به کارگران عمل نمی کند.

ابوالقاسم سرحدی زاده وزیر کار سابق ایران در مورد روند افزایش قیمت ها و بی توجهی به خواسته های صنفی کارگران گفته است: "اگر برای این موضوع اقدام جدی نشود ممکن است در آینده اوضاع به مراتب بد تر شود".

آقای سرحدی زاده گفته است که با وجود جمعیت زیاد کارگران ایران، این گروه سهمی در دولت و مجلس ندارند و به همین دلیل نمی توانند در گرفتن حقوق خود موفق باشند.

یک تشکل کارگری نزدیک به شوراهای اسلامی کارگری در بیانیه ای اعلام کرده است که اگر دولت به تعهدات خود نسبت به افزایش حقوق کارگران و انجام تعهدات خود به سازمان تامین اجتماعی عمل نکند، در روز ۲۵ خرداد ماه در مقابل مجلس یک تجمع اعتراضی برگزار خواهد کرد.

سال گذشته و به دنبال اعتراضات بازنشستگان، دولت ایران توسط مجلس مکلف شد تا به میزان ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای تامین مستمری نزدیک به یک میلیون و چهارصد هزار مستمری بگیر، به سازمان تامین اجتماعی کمک کند اما به گفته معترضان، دولت تاکنون به کمتر از نیمی از تعهدات خود عمل کرده است.

در تحولی دیگر، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان رهبری در دیداری با اعضای خانه کارگر از دولت خواسته است که از ادامه فعالیت تشکل های کارگری استقبال کند و گفته است که "فعالیت تشکل های کارگری روزنه امید برای بهبود وضع کارگران را بیشتر می کند."

خانه کارگر یک تشکل نزدیک به جناح های میانه رو و اصلاح طلب در ایران محسوب می شود.

دولت ایران در طول سال های گذشته از فعالیت تعدادی از تشکل های کارگری مستقل جلوگیری کرده است و گروهی از رهبران اعتراضات کارگری در بازداشت به سر می برند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر